Pieni katsaus uudiskohteisiin.

Kantakaupungin uudet HASO-kohteet taitaa olla taputeltu. Jätkäsaareen tulee yksi ja Kalasatamaan 3 joista Vinsentikatu tullee hakuun toukokuussa 2022. Nihtiin tulee yksi aika kivalle tontille Korkeasaarta vastapäätä sekä Verkkosaareen yksi tontille joka alunperin oli varattu vuokratalolle. Sitten joskus voi HAOSja nousta Hernesaareen, Kyläsaareen sekä Hanasaareen, mutta ne ovat vielä jossain hamassa tulevaisuudessa.

Kruunuvuorenrantaan avattiin huhtikuussa K-Market eli parin sadan metrin päähän parista HASOn kohteesta.

Allaolevassa on arvioita hakuajoista ja rakentamisten aloituksista, mutta nuo ajat ovat lähinnä arvioita aikaisimmasta mahdollisesta toteutumasta ja niihin tulee varmasti muutoksia myöhempään ajankohtaan.

Siitä puuttuu Kuninkaantammen kohteita sekä Tapanilan kohteet.

Kohteet joissa ensihaku suoritettu:

HASO Virtaranta, Mellunkylä. Ensihaku tehty. Yksi taloista on jo harjakorkeudessa ja muissakin rakennustyöt meneillään.

HASO Yläkivenrinne, Myllypuro. Ensihaku tehty. Perustukset on valettu ja kohta alkaa seinää nousemaan.

Rakenteilla olevat kohteet joissa hakua ei ole vielä suoritettu:

HASO Vinsentinkatu, Sompasaari. Arvioitu haku-aika 5/2022. Perustukset on valettu pari seinääkin jo pystytetty.

Kohteet joiden rakentaminen ei ole vielä alkanut, mutta mahdollisesti alkaa vuoden 2022 aikana:

HASO Gunillapuisto, Laajasalo. Arvioitu haku-aika 8-10/2022. Tontilla ei ole vielä minkäänlaista rakennustoimintaa eli en oikein usko, että haku olisi vielä 2022 puolella. Kohteen sijainti on Gunillantien varrella eikä siellä talojen keskellä missä sen alunperin luulin olevan.

HASO Saariseläntie, Mellunkylä. Arvioitu haku-aika 8-10/2022. Ei mitään rakennustoimintaa tontilla.

HASO Naurusaari, Jätkäsaari. Arvioitu haku-aika 2022-23. Tontti on rakennusvalmis ja siinä vieressä on jo Vartteen talo noussut harjakorkeuteen, mutta Naurusaaren tontilla ei vielä liikettä tapahdu.

HASO Postitorni, Pohjois-Pasila. (rakentamisen aloitus ehkä 5-6/2022 )

HASO Perhosniitty; Malminkartano. (rakentamisen aloitus ehkä 10/2022)

HASO Siltalanpuistonpolku, Siltamäki. (rakentamisen aloitus ehkä 2022)

HASO Peltohiirenkuja, Siltamäki. (rakentamisen aloitus ehkä 2022)

Kohteet joissa ei pitäisi vielä vuonna 2022 tapahtua mitään:

HASO, Nihti. Arvioitu rakentamisen aloitus. 2024. Tontti on Korkeasaarta vastapäätä ja spora tulee kulkemaan talon päädyn vierestä.

HASO Pomeranssi, Vuosaari. Arvioitu haku-aika 2023. Tontilla kasvaa joulukuusta ja pajua, eikä rakennustoiminnasta ole mitään merkkejä.

HASO Koirasaarentie, Laajasalo. Arvioitu rakentamisen aloitus 2023. Tontilla kasvaa kuusta ja pajua, eikä rakennustoiminnasta ole mitään merkkejä.

HASO Myllynkivi, Myllypuro. (rakentamisen aloitus ehkä 2022-23). Korttelista pitää ensi purkaa kaksi taloa ennenkuin HASOa päästään tekemään eli ollaan varmastikkin vuoden 2023 puolella ennen kuin HASOn rakennustyöt alkaa.

HASO Verkkosaari, (rakentamisen aloitus ehkä 3/2023 ja valmista pitäisi olla 4/2024)

EI TOTEUDU HASOna HASO Merirastilantie, Vuosaari. (rakentamisen aloitus ehkä 2023)

HASO Tanhumäki, Oulunkylä. (rakentamisen aloitus ehkä 2023)

HASO Oskarsberginkatu, Ilmasillantie, Malmi. (rakentamisen aloitus ehkä joskus 2023)

Muiden kuin HASOn kohteita:

Asuntosäätiö Jätkäsaari, ei vielä aloitettu.

Yrjö&Hanna-säätiö Verkkosaari, ei vielä aloitettu.

TA-Yhtiöt Verkkosaari, ei vielä aloitettu.

AVAIN, Avaimen piti rakentaa Verkkosaareen ASO, mutta sitä ei toteuteta ASOna

Advertisement

5 kommenttia artikkeliin ”Pieni katsaus uudiskohteisiin.

 1. Oli melkoinen tietopaketti. Luin ja katsoin kaikki kuvat. Kohtuullisen pieneen tilaan tiivistetty kaikki. Vaikka itse asunkin jo Hasolla, niin edelleen seuraan Hason rakennuskohteita. Sattuneesta syystä Kalasatama kiinnostaa…

  Kiitos!

  Tykkää

 2. HASO Merirastilantie ei ikävä kyllä toteudu, sillä kaupunki onkin nakittanut ko. tontin Varte Oy:lle, ks:

  https://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2022-003340/kylk-2022-12/ – Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle asuntoreformitontin (AK) varaamiseksi Varte Oy:lle asuntohankkeiden suunnittelua varten (Vuosaari, Meri-Rastila, tontti 54246/1) – …Tonttia esitetään varattavaksi asumisoikeusasuntojen ja sääntelemättömien vapaarahoitteisten omistusasuntojen suunnittelemiseksi… Asuinrakennusoikeudesta vähintään 40 % tulee toteuttaa asumisoikeusasuntoina ja vähintään 40 % sääntelemättöminä vapaarahoitteisina omistusasuntoina… Asumisoikeusasunnot osoitetaan Meri-Rastilan tien puoleiselle osalle tontista ja omistusasunnot puiston puolelle. Asumisoikeusasuntojen toteuttamista varten valittava yhteistyökumppani* tulee hyväksyttää tontit-yksiköllä…

  (*Aso -puoli hankkeesta menee arvatenkin TA:lle, jolle Varte on rakentanut useita kohteita.)

  Ja Vuosaareen liittyen vielä sellainenkin havainto, että myöskään HASO Mosaiikkipuisto ei lainkaan toteudu, sillä sille aiemmin varattu rakennusala onkin siirretty Hekan Vuosaarentien 3:n hankkeelle:

  https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/59673/notice/98248/details – Kokonaissuunnittelu, uudisrakennus, Vuosaari, Heka Vuosaari, Vuosaarentie 3 b er – …rakennusoikeus yhteensä 10 300 (11 350*) k-m²… kokonaisasuntomäärätavoite 166 asuntoa…

  (Tätä valitettavaa käännettä ennakoi jo kaksi vuotta sitten Hason hallituksen päätös hylätä silloinen Haso Mosaiikkipuiston päivitetty(kin) hankesuunnitelma, ks: https://www.haso.fi/sites/default/files/files/basic-page/haso_hallituksen_16.4.2020_kokouksen_paatostiedote.pdf )

  Näillä näkymin uusille tonteille on siis Hasolle tulossa Vuosaareen enää Haso Pomeranssi. Sen jälkeen seuraavat Hason Vuosaaren hankkeet toteutunevat vasta kun vanhoja matalia Hekan taloja aikanaan puretaan Meri-Rastilasta ja niiden tilalle rakennetaan sitten korkeampia taloja – arvatenkin samalla mallilla kuin mitä Itäkeskuksessa on Kauppakartanonkatu 16 tontilla parhaillaan hyvää vauhtia jo toteutumassa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s