HASO Ystävyydenpuisto 15 yksiötä haettavana

Päivitys 9.3.2021 – No niin, torstaina 11.3. pitäisi ympäristövaliokunnan saada mietitö eduskunnalle annettavaksi……

***************************************************

Päivitys 4.3.2021 Ympäristövaliokunta keskusteli lakiuudistuksesta tänään kokouksessaan. Kokous kesti 50minuuttia ja käsiteltäviä aiheita oli muitakin, joten on itsestään selvää ettei valmista saatu aikaiseksi. Ehkä sitten ensviikolla taas keskustellaan. Kansanedustajien kesälomakiireet vaan alkavat jo painaa päälle onhan tässä jo talviloman jälkeen oltu töissä jo parikin viikkoa tai jotain.

****************************************************

Päivitys 2.3.2021 ASO-lain uudistus notkahti eteenpäin kun perustuslakivaliokunta antoi lausuntonsa uudistuksesta.

PeVL:n kanta keskustelua herättäneeseen lakiehdotuksen kohtaan asumisoikeusasuntojen hallintamuodon muuttamiselle oli ettei se näe sitä tarpeeliseksi ja oli sitä mieltä, että kyseiset kohdat lakiesityksestä tulisi poistaa.

”(13) Kun otetaan huomioon se, että ehdotus merkitsee asumisoikeuden haltijan kannalta pysyvän asumisoikeuden lakkaamista ja asumisoikeuden aseman muuttumista vuokralaiseksi, ei tällainen ennakoiva varautuminen ongelmaan, joka ei ole vielä esitettyjen selvitysten perusteella kärjistynyt asumisoikeusyhteisöjen toimintaedellytyksiä uhkaavaksi, täytä omaisuudensuojan rajoitukselle ja perusteltujen odotusten suojalle käsillä olevassa erityisessä sääntelykontekstissa asetettavaa oikeasuhtaisuuden vaatimusta. Hallituksen esityksen 1. lakiehdotuksen 89 ja 90 § tulee poistaa ehdotuksesta. Tällainen muutos on edellytyksenä lakiehdotuksen käsittelemiselle tavallisen lain säätämisjärjestyksessä.”

PeVL lausunto

Lausunto on annettu ympäristövaliokunnalle, joka antaa siitä aikanaan mietinnön eduskunnalle, joka sitten taas aikanaan päättää hyväksytäänkö hallituksen lakiesitys vai ei. Ympäristövaliokunnalla on kokous torstaina 4.3. jossa asiasta pitäisi olla keskustelua.

***********************************************************

Itäkeskukseen rakenteilla olevaan HASO Ystävyydenpuistoon on viidentoista yksiön haku avoinna 10.3.2021 asti.

INFOSIVU

Nämä eivät siis löytäneet asukkaitaan ensimmäisellä hakukierroksella, joten nyt jos joku haluaa pienehkön asunnon tuolta suunnalta niin uskoisin, että mahdollisuudet saada sieltä asunto ovat hyvät jopa ihan tuoreellakin numerolla.

Toki talo valmistuu vasta parin vuoden kuluttua, joka lienee se suurin syy ettei asukkaita oikein meinannut löytyä.

_______________________________________

HASO Koskelantie näyttää yhdeltä isolta kuopalta 1.3.2021. Vanhan sairaalarakennuksen oikealla puolella näkyy hivenen HITAS-taloa jossa on viidennen kerroksen seinät pystyssä. HASO nousee tuon keltaisen nosturin taakse ja etualalle HEKAn asuntoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s