Lakiuudistus hidastelee

Päivitys 9.3.2021 – No niin, torstaina 11.3. pitäisi ympäristövaliokunnan saada mietitö eduskunnalle annettavaksi……

*****************************

Päivitys 26.2.2021 – ja saaga jatkuu. Eihän siitä vieläkään mitään tullut. Kokous kesti vain tunnin ja 30min niin eihän siinä kiireinen kansanedustaja mitään asumisoikeuslakeja ehdi miettimään ja vielä perjantaina. Eli käsittely siirrettin taas seuraavaan kokoukseen tiistaina 2.3.2021. Mutta mutta edustajien kesälomat alkaa jo painaa päälle……….

******************************

Päivitys 25.2.2021 – ja saaga jatkuu. Kansanedustajat ovat niin kiireisiä, että perustuslakivaliokunnan kokoukset ovat maksimi 2-tunnin pituisia niin eihän siinä ajassa mitään lausuntoa ehdi rustata. Asumisoikeusasiaa siirretään kokouksesta toiseen ja nyt se on merkitty perjantainkokouksen asialistalle. Mutta kun perjantai on oikeastaan jo viikonloppua niin saa nähdä ehtivätkö edustajat ollenkaan kokoukseen. Mutta taas perjantaina on lausunnon laadinta kokouksen käsiteltävänä, EHKÄ

*****************************

Päivitys 24.2.2021 – Torstaina 25.2. on perustuslakivaliokunnan kokouslistalla aso-lain uudistus. Saas nähä tuleeko sieltä lausunto ympäristövaliokunnalle, jotta lakiuudistus saataisiin joskus eduskuntaan asti. Eipä ollut tämä kokouksen asialistalla keskivikkoona, mutta ehkä sitten torstaina.

******************************

Päivitys 23.2.2021 – HASO Jokipojan haku alkaa 1.3.2021 ja päättyy 15.3.2021

******************************

Päivitys 23.2.2021 – Keskiviikkona 24.2. on perustuslakivaliokunnan kokouslistalla aso-lain uudistus. Saas nähä tuleeko sieltä lausunto ympäristövaliokunnalle, jotta lakiuudistus saataisiin joskus eduskuntaan asti.

*****************************

10.3.2021 laki etenee eduskunnan käsiteltäväksi, EHKÄ

Lakiuudistus ei etene suunnitellulla vauhdilla. Perustuslakivaliokunnan pitäisi antaa lausunto aiheesta Ympäristövaliokunnalle, joka puolestaan antaa asiasta mietinnön eduskunnalle, joka sitten päättää lain voimaantulosta. Perustuslakivaliokunta ei ole saanut lausuntoa aikaiseksi ja nyt on Ympäristövaliokunnalta tullut uusi arvio mietinnön valmistumisesta ja entisen helmikuun sijasta uusi arvio on että 10. maaliskuuta valiokunta antaisi mietintönsa eduskunnalle.

*********************************

3 kommenttia artikkeliin ”Lakiuudistus hidastelee

 1. Kiitos taas päivityksestä!

  Tiedämmekö, mikä olikaan tämänhetkinen tieto uuden lain voimaantulosta – 1.1.2022 vai 1.1 2023? Olen nähnyt molempia päivämääriä.

  Tykkää

  • Uudistetun lain oli tarkoitus astua voimaan 1.1.2021 ja sen eri osien soveltamisen piti alkaa vaiheittain 1.1.2022 ja 1.1.2023 esim. uusien numeroiden jako oli tarkoitus aloittaa 1.1.2023. Mutta lakiesitys jumittaa joten sen aiottu voimaanastumispäivä oli ja meni.

   Tykkää

   • Oolrait, kiitos.

    Tietenkin on vielä mahdollista, että ensimmäinen vaihe astuu suunnitellusti voimaan 1.1.2022, eikö vain? Jos eivät vielä ole lykänneet vaiheistuksen suunniteltuja alkamisaikoja.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s