Hiljaista on asumisoikeusmarkkinoilla

Uusi kohteita ei ole aloitettu, asumisoikeuslain uudistuksesta ei ole tihkunut mitään tietoa ollaanko uudistusta tekemässä vai ei eikä mitään muutakaan oleellista uutta ole niin pieni yhteenveto stadin meneillään olevista asumisoikeuskohteista ja siis lähinnä HASOn kohteista.

Rakentamisajat ovat HASOn kohteissa noin 2v ja muiden yhtiöiden kohdalla reilu vuosi. Tämä johtuu siitä, että ATT rakentaa yleensä koko korttelin yhdellä kertaa, muttei kuitenkaan niin, että kaikki rakennukset olisivat koko ajan työn alla. Esim. HASO Livornon rakentaminen alkoi jo reilu vuosi sitten, mutta se on ollut rakentamatta lähes vuoden kun korttelin muita kohteita on rakennettu.

Jätkäsaari:

Odottaa aloitusta, HASO Atlantinkaari. Viimeisimmän tiedon mukaan rakentaminen saattaa alkaa syksyllä 2020.

Odottaa, että taloa aletaan rakentamaan, HASO Jamaika. Paalutusta tehty, mutta taloa ei ole vielä alettu rakentamaan. Kohde valmistuu korttelin kolmesta tontista viimeisimpänä eli valmista pitäisi olla joskus keväällä 2022.

Rakentaminen aloitettu, HASO Livorno. Livornon paalutus tehtiin jo vuosi sitten ja siitä lähtien tontilla ei ole tapahtunut juuri mitään. Korttelin kaikkien muiden talojen rakentaminen HITAS, HITAS ja HEKA on jo täydessä vauhdissa ja parissa talossa ollaan jo harjakorkeudessa. Mutta viime viikolla oli joitain laudoituksia tontin reunaan naputeltu, että josko HASOnkin talo alkaisi pikkuhiljaa alkaa nousemaan.

 

Kalasatama:

Rakentaminen käynnissä ja asuntojen ensimmäinen haku on päättynyt, HASO Haavi ja HASO Atrain. Haavissa ollaan jo harjakorkeudessa ja Atraimen ensimmäistä kerrosta pystytellään parhaillaan.

Sompasaaressa Fortuna on juuri valmistunut ja asukkaat ovat jo muuttaneet sisään.

Fortunasta parin sadan metrin päässä odotellaan vielä  Asuntosäätiön kohteen aloitusta (1/2020) kuten siinä vieressä HASO Vinsentin aloitusta (8/2021). Sompasaaren tontit on jo jaettu eli Nihti on vielä jakamatta, mutta kun se on mun mielestä Kalasataman parasta aluetta niin tokkopa sinne ihmeemmin tontteja asoille jaetaan.

Verkkosaaren pohjoisosaan sinne Atraimen korttelin taakse Redistä katsottuna tulee Asuntosäätiön ja Yrjö&Hannasäätiön asumisoikeustalot (5/2021). Alueen maanrakennus on juuri aloitettu.

Koskela, Maunula, Pohjois-Pasila.

Koskelassa ei vielä rakennustöitä ole aloitettu. Koskelan purettavan sairaalan alueelle on tulossa HASOlta asuntoja sekä uudelta aso-toimijalta ES-Laatu-asunnot OYltä. ES-Laatuasunnot on toiminut tätä ennen lähinnä Kouvolan seudulla. rakentaminen Koskelassa alkanee 2020 joten rakennusten voisi olettaa olevan muuttokunnossa vasta joskus 2022. HASO Kuusikkotien rakentaminen jatkuu edellisen rakentajan mennessä konkurssiin.

Pohjois-Pasilassa eli Postipuistossa on jonkin aikaa maata kaiveltu ja sinne on tulossa HASOLTA ainakin PostimiesPostiljooni ja Veturi. TA-Yhtymältä 4kohdetta sekä Setlementtiasunnoilta yksi kohde. Muutama tontti on vielä varaamatta eli lisääkin voi tulla, mutta toisaalta myös joku edellämainituista voi vielä vaihtaa hallintamuotoa. Rakentaminen alkanee kohteissa 2020-2023 eli reilu pari vuotta menee vielä kun ensimmäiset asukkaat muuttaa alueelle.

Mellunkylä, Vartioharju, Laajasalo, Herttoniemi ja Vuosaari.

Tänne nousee aso-taloja kuin sieniä sateella. Siitäkin huolimatta, että asuntomarkkinat osoittanevat pientä taantumisen merkkejä. Rouhuvuoressa ja Kruunuvuorenrannassa ovat Hitakset tehneet huonolaisesti kauppansa. Tankovainiolla eli siellä Mellunmäen pelastusaseman takana Itäväylän vieressä rakentuvan Yrjö&Hannasäätiön kohteen hakuaika oli huhti-toukokuun vaihteessa ja vielä kuukausi sitten siellä oli 4 asuntoa vapaana.

Mellunkylässä on rakenteilla TA-yhtiöillä kohde Naulakalliolla ja Kivikossa. Yrjö&Hanna-säätiöllä Tankovainiolla. HASO rakentaa 5 täydennysrakentamiskohdetta Myllypuron Yläkiventien nurkille, sieltä on sieltä täältä löytynyt tyhjiä korttelinnurkkia ja parkkialueita jonne talot pystytetään. Itä-keskuksessa puretaan vuokrakortteli(purku aloitetaan vuonen 2020 alussa) ja tilalle rakennetaan uudet talot HASOlle ja Hekalle.

Mustapuronpuiston länsipäätyyn lähelle Kehä ykköstä HASO rakentaa 3 kohdetta, joista ensimmäisen piti olla rakennettuna, mutta tontinvaihdot HASOn ja Hekan kesken viivyttivät rakentamisen aloitusta. Nyt samalla, vanhalle muuntamotontille tulee kaksi muutakin HASON kohdetta. Rakentaminen alkanee ehkä 2020 ja nämä ovat pientaloja eli valmista voi olla alle kahdessa vuodessa.

Laajasalossa HASO Disankallion ja HASO Svanströmin rakentaminen edistyy suunnitellusti. Disankalliolle onkin sitten tulossa sekä Asuntosäätiöltä, että TA-yhtiöiltä useita kohteita, mutta ne ovat vieltä varmistuksia vaille, ettei voi vielä varmuudella sanoa toteutuuko ne kaikki aso-kohteina vai Hitaksina.

Herttoniemeen Kettutielle rakennetaan HASO (ehkä 3/2020 tai sitten vielä silloin) ja siinä kilometrin päässä rakennetaan täyttä häkää TA:n kohdetta.

Vuosaareen on suunniteltu rakentamista Pohjavedenpuiston kallioille ja ainakin joku talo on alustavien suunnitelmien mukaan tulossa TA-yhtiöiden aso-taloksi.

Disankallio

HASO Disankallio ei näy, mutta tuolla se on muiden rakennusten keskellä. Näiden rakennusten vasemmalle puolelle tulee useita TA_yhtiön asotaloja sekä myös Asuntosäätiön taloja

 

Malmi, Tapanila, Kaarela.

Malmin Longinojalle piti tulla HASOn kohde, mutta se muuttui Hitakseksi. Siinä ojan toisella puolella on Avaimen kohteen rakentaminen juuri alkamaisillaan ja kohteen hakuaika olisi ehkä siinä noin vuoden 2020 alkupuoliskolla.

Tapanilan aseman itäpuoleisille pelloille tulee ainakin 4 HASOn kohdetta. Alueen maanrakennus aloitettiin kesällä ja tonttien pitäisi olla rakennusvalmiina kesällä 2020.

Kaarelan Tammenkallioon rakennetaan paljon ja siellä on rakenteilla useita aso-kohteita ja lisää rakennetaan ainakin TA-yhtöiltä ja HASOlta, mutta en ole alueella käynyt pitkään aikaan eli en tiedä sen enempää missä siellä mennään.

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Hiljaista on asumisoikeusmarkkinoilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s